Aktivitete

Orizi “Brown Rice Basmati organic 500g” është larguar nga tregu 03 shkurt 2021Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë ka pranuar lajmërimin nga RASFF sistemi, për kontaminimin e orizit me prezence të Orchotoxine A (oharotoksinës A) të llojit “Brown Rice Basmati organic” 500 g. I paketuar me qese plastmase si produkt final në disa vende të Bashkimit Evropian, tregtuar edhe ne Kosovë. Menjëherë inspektorët e AUV-së kanë urdhëruar largimin...
Naser Krasniqi vizitoj AKU-në dhe Ministrinë e Bujqësisë se Shqipërisë, për të krijuar lehtësira në kontroll kufitar mes dy vendeve29 janar 2021Zv. Drejtori Ekzekutiv i Agjencisë se Ushqimit dhe Veterinarisë z. Naser Krasniqi bashkë me Oden e Afarizmit të Kosovës me disa përfaqësues biznesesh. Me datë 28.01.2021 qëndroi për vizitë ne Autoritetin Kombëtar të Ushqimit dhe Ministrin e Bujqësisë dhe Zhvillimit të Republikës se Shqipërisë, në mbështetje të Ambasadorit të...
Aeroporti zbaton masat anti COVID 19 30 dhjetor 2020Nga fillimi i paraqitjes se pandemisë COVID19 Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës Adem Jashari, ka zbatuar masat e vendosura nga autoritet shtetërore kundër korona virusit. Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë përmes inspektoratit sanitarë bashkë me Policinë e Kosovës, qëndruar me prezencën e tyre për të mbikëqyrje. I gjithë stafi i aeroportit gjithmonë...
Drenasi është duke zbatuar masat e reja sipas vendimit të Qeverisë 25 dhjetor 2020Mekanizmat shtetërorë për mbikëqyre të zbatimit të masave të vendosura nga Qeveria e Kosovës, bazuar në LIGJIN NR. 07/L-006 PËR PARANDALIMIN DHE LUFTIMIN E PANDEMISË COVID-19 NË TERRITORIN E REPUBLIKËS SË KOSOVËS në mënyrë të vazhdueshme janë duke ngrit nivelin e zbatimit dhe respektimit të masave kundër pandemisë COVID19.
AUV kujton Esad Mekulin në 104- vjetorin e lindjes18 dhjetor 2020Esad Mekuli u lind më 1916 në Plavë. Gjimnazin e kreu në Pejë më 1936. studioi veterinarinë në Beograd, ku u diplomua në fi¬llim të vitit 1947. Specializoi para¬zi¬tologjinë në Za¬greb më 1947 dhe 1948. u doktorua në Fakultetin e Veterinarisë të Beo¬gradit me temën “Kontribut për njohjen e piroplaz¬mozave të...
Për Ankesa
thirni ne Numrin:
0800 111 22
Pa pagese 24h